Fortino Capital Partners investeert in Declaree, de Nederlandse uitdager in oplossingen voor het digitaal beheer van reis- en onkosten

Naast de overname van MobileXpense in België en eBuilder Travel in Zweden, is dit de derde investering van Fortino Capital in de expense management markt.

Story image

 

Fortino Capital Partners verbreedt haar expense management portfolio met de investering in Declaree, de Nederlandse innovatieve, groeiende uitdager in digitaal beheer van reis- en onkosten.

Declaree werd in 2014 opgericht door Bas Janssen, Bart Jochems en Jasper Spoor met de ambitie om bestaande processen in het beheer van reis- en onkosten eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken. Declaree is inmiddels gegroeid tot 20 medewerkers en 750 klanten voornamelijk in Nederland en Duitsland. In Nederland en België bedient Declaree zowel grote klanten als KLM, Hunter Douglas, Schiphol en KPMG als een grote groep kleine en middelgrote klanten. In Duitsland gaat het over bedrijven zoals Lemonaid, Suitepad en Lufthansa Group Business Services.

Efficiënt kostenbeheer is een uitdaging voor veel organisaties. De meeste bedrijven gebruiken voor dit belangrijke proces vaak nog ouderwetse methodes. Met de smartphone- en webapplicatie van Declaree kunnen organisaties de tijd die wordt besteed aan intern onkostenmanagement, met maar liefst 75 procent verminderen.

Eerder investeerde Fortino Capital Partners al in MobileXpense in België en eBuilder Travel in Zweden. Beide bedrijven zijn actief in expense management en focussen zich voornamelijk op multinationals en overheidsorganisaties die voor hun wereldwijde operaties in diverse landen aan complexe regelgeving dienen te voldoen.  

Matthias Vandepitte partner bij Fortino Capital legt uit: “Declaree biedt een zeer innovatieve oplossing die al succesvol geïntegreerd werd bij honderden bedrijven van klein tot groot. Wij zijn erg onder de indruk van wat het team van Bas, Bart en Jasper hebben opgebouwd over de afgelopen jaren en we zien bijzonder veel potentieel voor de toekomst. Wij zijn daarom erg trots dat we met onze ervaring en investering Declaree verder kunnen internationaliseren in Europa. We kijken ernaar uit om samen te werken met het team van Declaree en zo verder te bouwen aan onze gezamenlijke groei ambities. ”

Bas Janssen van Declaree besluit: “We hebben de laatste vijf jaar hard ingezet op het bouwen en schalen van ons product in Nederland en Duitsland. Om de volgende stap in onze groei te realiseren hebben we gezocht naar een strategische investeerder met kennis en ervaring op het gebied van internationale expansie. We zijn overtuigd dat we in Fortino Capital de juiste partner hebben gevonden om Declaree internationaal op de kaart te zetten."


Over : 

Story image

Declaree biedt een digitale oplossing voor expense management. Het Nederlandse bedrijf heeft kantoren in Rotterdam en Berlijn. Declaree werd opgericht in 2014 door Bas Janssen, Bart Jochems en Jasper Spoor en heeft meer dan 750 klanten verspreid over voornamelijk Nederland en Duitsland. De software is inmiddels in zeven talen beschikbaar. Voor meer informatie:  https://www.declaree.com/

Story image

Fortino Capital Partners is een investeringsmaatschappij, opgericht in 2013, en wordt geleid door Duco Sickinghe, Renaat Berckmoes en Matthias Vandepitte. Fortino Capital investeert in opmerkelijke bedrijven van vandaag en morgen en begeleidt hen bij het aantrekken van opportuniteiten. Ze versnellen bedrijfsactiviteiten en zetten ambitie om in groei. Ze beheren een venture capital fonds van 80 miljoen euro en een digitaal groeifonds van 200 miljoen euro, met een focus op software en digitale transformatie. De investeringsportfolio van Fortino Capital bestaat onder andere uit MobileXpense, Maxxton, Dobco Medical Systems, LetsBuild, Teamleader, Bloomon. Voor meer informatie: www.fortino.be

 

Bas Janssen, oprichter bij Declaree
Bas Janssen, oprichter bij Declaree

 

Margaux Van der Velde Press contact
Persbericht_Fortino Capital Partners investeert in Declaree.docx 157 KB

 

About Fortino Capital Partners

Fortino Capital Partners is an investment company that was founded in 2013 and is led by Duco Sickinghe, Renaat Berckmoes and Matthias Vandepitte. Fortino Capital invests in remarkable companies of today and tomorrow and actively helps companies capture opportunities. They accelerate businesses and turn ambition into growth. The company manages a venture capital fund of EUR 80 million and a digital growth fund of EUR 200 million which focuses on software and digital transformation. Fortino Capital's investment portfolio includes MobileXpense, Teamleader, Buybay and Letsbuild among others. For more information, visit www.fortino.be.